ANP11 feb '12 20:24Aangepast op 11 feb '12 21:03

AC Milan koploper na zege bij Udinese

UDINE (ANP) - AC Milan heeft zaterdag de koppositie in de Serie A overgenomen van Juventus. De Italiaanse kampioen deed dat door de zware uitwedstrijd tegen Udinese te winnen: 1-2. Stephan El Shaarawy maakte 5 minuten voor tijd de winnende treffer in Stadio Friuli. Milan heeft nu 2 punten voorsprong op Juventus, dat echter wel twee wedstrijden minder speelde.

Udinese, de nummer 4 van de Serie A, nam na 19 minuten de leiding via topschutter Antonio di Natale. De Milanezen, met Clarence Seedorf en Urby Emanuelson in de basis, keken lang tegen die achterstand aan. In het laatste kwartier sloegen de 'Rossoneri' echter alsnog toe door treffers van Maxi Lopez en El Shaarawy. Deze jonge aanvaller verving Zlatan Ibrahimovic, die de eerste van zijn drie wedstrijden schorsing uitzat.

Juventus had zondag eigenlijk moeten spelen tegen Bologna, maar die wedstrijd werd afgelast vanwege hevige sneeuwval. Afgelopen maand ging het duel van de 'Oude Dame' met Parma ook al niet door vanwege de slechte weersomstandigheden. Lazio Roma nestelde zich vrijdag op de derde plaats in de Serie A door een zege op Cesena (3-2). De Romeinen hebben 5 punten minder dan AC Milan.

Gerelateerde artikelen