ANP25 nov '12 22:51Aangepast op 25 nov '12 23:15

Milan kijkt na zege op Juve omhoog

MILAAN (ANP) - AC Milan kan in de Serie A voor het eerst dit seizoen echt omhoogkijken. Dat was zondagavond te danken aan de zege op koploper Juventus: 1-0. Milan kwam daardoor op 18 punten en maakte een belangrijke sprong voorwaarts. Titelverdediger Juve staat al op 32, maar weet dat Inter maandag tot op 1 punt kan naderen door van Parma te winnen.

Stadion San Siro was voor het eerst deze competitie uitverkocht. Onder de 80.000 toeschouwers Marco van Basten. De voormalig sterspeler van Milan zag Robinho scoren. De Braziliaan benutte na een half uur een strafschop. De scheidsrechter legde de bal op de stip wegens hands van Mauricio Isla.

Milan, dat steeg naar de achtste plaats, begon met een fikse tegenvaller. In de warming-up liep doelman Christian Abbiati een rugblessure op. Marco Amelia verving hem naar tevredenheid.

El Hamdaoui

Fiorentina is vooralsnog - Napoli speelt maandag pas - de trotse nummer 3 van de ranglijst. Oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui hielp zijn werkgever uit Florence in Turijn aan een punt tegen Torino. Hij bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-2.

De thuisclub kwam voor rust door Alessio Cerci op voorsprong. Gonzalo Rodriguez trok een kwartier voor tijd de stand gelijk, maar 2 minuten later zorgde Valter Birsa voor de 2-1. El Hamdaoui had, 2 minuten nadat hij in het veld was gekomen, het laatste woord.

AS Roma won met 1-0 in en van Pescara. Mattia Destro maakte de treffer die zo kostbaar zou blijken al na 5 minuten. Mauro Goicoechea verdedigde het Romeinse doel in plaats van de nog niet herstelde Maarten Stekelenburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen