ANP7 jul '12 14:05

'ESM-personeel vorstelijk betaald'

BERLIJN (AFN) - De werknemers van het permanente Europese financiële reddingsfonds ESM (Europees Stabiliteitsmechanisme) worden straks vorstelijk betaald. Dat heeft dit weekeinde de Duitse krant Die Welt am Sonntag gemeld.

Die Welt am Sonntag stelt inzage te hebben gehad in vertrouwelijke documenten die betrekking hebben op de arbeidsvoorwaarden van werknemers van de instelling, waarvan het hoofdkwartier in Luxemburg zal zetelen. Het ESM moet uiterlijk in 2013 de permanente versie worden van het 2 jaar oude, tijdelijke noodfonds EFSF( Europese Financiële Stabiliteitsfaciliteit).

De chef van het ESM gaat bijvoorbeeld bruto 324.000 euro per jaar verdienen. Dat is volgens de berekeningen van Die Welt op zijn minst 34.000 meer dan alle inkomsten die bondskanselier Angela Merkel in een jaar vergaart, inclusief onkostenvergoedingen. Er is een foto bij geplaatst van Merkel die ogenschijnlijk een boodschappentas vasthoudt en wat armoedig kijkt.

Die Welt noemt de directeur ,,de opperste euroredder'' en die is niet de enige die er goed gaat verdienen. Assistenten en hulpjes kunnen rekenen op een ESM-salaris van tussen de 22.000 en 72.000 euro en leidinggevenden tussen de 64.000 en 167.000 per jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen