ANP4 apr '12 11:03

TKH slaagt slag in segment security systems

AMSTERDAM (AFN) - Analisten waren het er woensdag over eens dat TKH met de beoogde overname van het Duitse Augusta Technologies een slag slaat in het segment security systems. Het bedrijf wil daaruit op termijn 20 procent van de totale omzet halen.

Volgens ING verdubbelt TKH met de overname het marktaandeel in security naar 2 procent. De omzet verdubbelt ook bijna, van 120 miljoen euro in 2011 naar 210 miljoen euro in 2012.

TKH biedt 21 euro ofwel in totaal circa 161 miljoen euro voor Augusta. Het bod wordt gesteund door een groep aandeelhouders met een gezamenlijk belang van rond de 28 procent. TKH wil het bod gestand doen bij aanmelding van 75 procent van de stukken.

Algemene aantrekkelijkheid

ING laat zich niet uit over de hoogte van het bod per aandeel, maar Kepler en Equinet Bank denken dat THK uiteindelijk meer zal moeten bieden. Kepler wijst op basis van Bloomberg op een gemiddeld koersdoel van 24 à 25 euro. Equinet denkt dat Augusta op een berg geld zit na de verkoop van Sensortechnics en dat de ,,algemene aantrekkelijkheid'' van Augusta andere geïnteresseerden zal lokken. In dat geval zal het bod van TKH wellicht omhoog moeten.

ING heeft een 'buy'-advies en een koersdoel van 21,70 euro voor TKH. Kepler heeft ook een 'buy' en hanteert een koersdoel van 21 euro. Ook Equinet heeft een 'buy', maar zit met een koersdoel van 25 euro een stuk hoger dan de andere twee.

Om 10.55 uur noteerde TKH 0,7 procent lager op 20,35 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen