ANP12 mrt '12 18:17

Winst- en omzetstijging voor Brill

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijke uitgeverij Brill heeft in 2011 de winst en omzet zien stijgen. Het bedrijf spreekt van een ,,zonder meer bemoedigend resultaat'', zeker omdat veel van de klanten van Brill - grote wetenschappelijke bibliotheken - gekort worden op hun budgetten.

De omzet kwam in 2011 bijna 6 procent hoger op uit 28,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg tot 5,3 miljoen euro van 4,6 miljoen in 2010. De nettowinst ging met bijna 20 procent omhoog tot 3,3 miljoen euro.

Brill profiteerde van de stijgende verkopen van elektronische producten en licenties, die inmiddels meer dan 40 procent van de omzet uitmaken. Ook zegt het bedrijf baat te hebben van het aangescherpte systeem van kostenbewaking.

De onderneming wil het beleid van beheersing en flexibilisering van personele en andere kosten voort te zetten en spreekt geen concrete verwachtingen uit voor de autonome groei op korte termijn. Wel meldt Brill dat in 2012 een eenmalige bate van ruim 3 miljoen euro na belasting zal worden bijgeschreven door de verkoop van een uitgeefprogramma in de natuurwetenschappen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen