ANP14 aug '12 19:47

Voorzichtige handel op Wall Street

NEW YORK (AFN) - In New York hielden de graadmeters dinsdag met moeite de voeten droog. De stemming was bij het begin van de handel nog goed door sterker dan verwachte cijfers over detailhandelsverkopen en meevallende bedrijfscijfers. In de middaghandel werden beleggers echter steeds voorzichtiger.

De Dow-Jonesindex noteerde met nog ruim twee uur handel te gaan 0,1 procent hoger op 13.182 punten. De brede S&P 500 won eveneens 0,1 procent tot 1405 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak op 3022 punten.

Kort voor de opening werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de VS in juli met 0,8 procent waren gestegen. Economen hadden rekening gehouden met een stijging van 0,3 procent. Ook de producentenprijzen waren sterker gestegen dan gedacht.

Home Depot

De handel kreeg ook een stimulans van onder meer Home Depot, dat flink meevallende cijfers over het tweede kwartaal naar buiten bracht. Ook verhoogde de doe-het-zelfketen de winstverwachting voor het gehele boekjaar. Home Depot noteerde in de middaghandel een winst van 4 procent.

Ook cosmeticafirma Estee Lauder boekte een forse winst en steeg met bijna 10 procent. De onderneming meldde een hogere dan verwachte winst en verhoogde ook de omzetverwachting.

Afwachtend

Beleggers bleven dinsdag echter afwachtend. De Europese problemen wegen volgens analisten nog steeds zwaar op de handel.

Groupon hoorde bij de verliezers op Wall Street. Het aandeel daalde met ruim 25 procent. Analisten zijn teleurgesteld in de omzetcijfers, die de Amerikaanse advertentiewebsite maandag na de slotbel naar buiten bracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen