ANP17 okt '12 07:52

Exact: economische omstandigheden uitdagend

DELFT (AFN) - Softwarebedrijf Exact voorziet dat de economische omstandigheden de rest van het jaar uitdagend blijven. De eerder afgegeven verwachting zal aan ,,de onderkant van de guidance'' uitkomen, zo werd woensdag bekend.

Exact meldde eerder een ,,vlakke tot laagcijferige groei van het bedrijfsresultaat (ebitda) te voorzien'' voor het gehele jaar. Maar de resultaten van het derde kwartaal en de onzekerheden voor de vierde verslagperiode maken het bedrijf nu voorzichtiger.

In het derde kwartaal kwam het ebitda-resultaat uit op 6,7 miljoen euro, tegen 11,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden.

Reorganisatie

Exact wijt de daling van het bedrijfsresultaat aan herstructureringskosten vanwege een reorganisatie. De omzet van het bedrijf kwam uit op 52,3 miljoen euro, een groei van 1,6 procent ten opzichte van een jaar terug.

Volgens Exact loopt de reorganisatie die het bij de publicatie van de halfjaarcijfers aankondigde sneller dan verwacht. Het bedrijf voorziet jaarlijkse besparingen van 8 miljoen euro vanaf 2013.

Marktintroductie

De omzet van Exact Online groeide in het derde kwartaal met 46,8 procent, vooral gedreven door de marktintroductie van Exact Online Handel en Exact Online Uren & Facturen.

De operationele licentieomzet voor het derde kwartaal daalde met 18,5 procent. Deze daling was het sterkst in de Benelux en International regio's (Business Solutions), onder meer veroorzaakt door de moeizame economische omstandigheden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen