ANP18 mei '12 11:12

'Mishandeling in pleegzorghuis Nieuwsleusen'

NIEUWLEUSEN (ANP) - De politie doet onderzoek naar meldingen van mishandeling in een christelijk pleegzorghuis in Nieuwleusen (Overijssel) waar de William Schrikker Groep (WSG) kinderen plaatste. Dat heeft een woordvoerder vrijdag bekendgemaakt.

Een moeder van een van de betrokken kinderen deed vorige week aangifte. Ook zijn twee andere meldingen bij de politie binnengekomen.

De Stentor berichtte vrijdag over de zaak. De krant schrijft dat aangifte is gedaan van stelselmatige mishandeling in 'gezinshuis' De Loot. Het huis valt onder Stichting De Terebint, een christelijke leefgemeenschap uit Punthorst in de gemeente Staphorst. De William Schrikker Groep plaatste er pleegkinderen en was verantwoordelijk voor het toezicht.

Geslagen

De geestelijke en lichamelijke mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden tussen 1984 en 2010. Kinderen zouden volgens de verklaringen onder meer met stokken en mattenkloppers zijn geslagen. Ook moesten ze voor straf in de kou op de gang slapen en zijn er signalen van seksueel misbruik, aldus De Stentor.

Eerder op vrijdag meldde een woordvoerder van de William Schrikker Groep dat de instelling een intern onderzoek naar de aantijgingen is begonnen. De WSG zegt alle dossiers van de afgelopen 28 jaar te bekijken. De instelling is afgelopen dinsdag op de hoogte gebracht van de aangifte. Woordvoerder Ad Veen noemt de aantijgingen ,,heel serieus".

De William Schrikker Groep is een landelijke opererende instelling voor onder meer jeugdbescherming en pleegzorg.

Gerelateerde artikelen