ANP7 feb '12 11:12

'Exit VS Wereldhave duurde lang'

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Wereldhave maakte dinsdag bekend de Amerikaanse portefeuille van circa 800 miljoen euro af te willen stoten. Dat besluit liet lang op zich wachten, aldus ING.

Volgens de bank was er al jaren kritiek van beleggers op de Amerikaanse beleggingen en werd gehoopt dat het bedrijf er bij de herijking van de strategie in 2009 afscheid van zou nemen.

De verkoop komt voort uit de wens van Wereldhave om het aandeel retail in de totale beleggingsportefeuille op te voeren naar 60 à 80 procent, kantoren naar 15 tot 30 procent en de projecten in ontwikkeling naar 5 à 10 procent. Die herschikking moet leiden tot een stabielere bezettingsgraad en constantere beleggingsresultaten. Volgens ING komt het desinvesteringsprogramma inclusief niet-kernactiviteiten in Europa ruim boven 1,1 miljard euro.

Van belang is volgens ING dat de verkoop Wereldhave een ,,substantiële'' oorlogskas geeft. ING heeft een 'buy'-advies en een koersdoel van 71 euro. Om 11.00 uur noteerde Wereldhave 2,5 procent hoger op 59,50 euro, terwijl de MidKap-index onveranderd stond op 530,84 punten.

Gerelateerde artikelen