ANP13 aug '12 16:17Aangepast op 13 aug '12 16:47

Olympiërs aangekomen op station Den Bosch

ANP
ANP

DEN BOSCH (ANP) - De Nederlandse olympische sporters zijn maandagmiddag aangekomen op station Den Bosch. Met een speciale trein reisden zij vanuit Londen via Brussel naar de Brabantse hoofdstad.

Op het station werden ze feestelijk onthaald door fans en burgemeester Ton Rombouts op het perron. Met bossen bloemen en hun medailles en in oranje tenues lieten de sporters zich onthalen. De medaillewinnaars mochten het eerst de trein verlaten, gevolgd door alle deelnemers namens Nederland op de Olympische Spelen in Londen.

In de stad werden zij verder gehuldigd. Daar stond het Stationsplein zo vol, dat de gemeente mensen ontraadde om nog te komen naar de speciale huldiging. Het terrein werd afgesloten. Ranomi Kromowidjojo mocht als eerste een podium in de vorm van een enorme gouden medaille betreden, waarna ook de rest van de sporters een applaus van ongeveer 10.000 toegestroomde fans in ontvangst mocht nemen.

Ali B

Burgemeester Rombouts gaf een toespraak om de sporters in het zonnetje te zetten. Rond de huldiging waren er onder meer ook optredens van Ali B en Nick & Simon. Rondom het plein hingen spandoeken met onder andere de teksten 'Hallo Helden' en 'Welkom Thuis'.

Op de speciale Thalys die was ingezet om de sporters veilig naar huis te brengen, zijn afbeeldingen van de behaalde medailles gedrukt. De sporters hebben die medailles gesigneerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen