ANP15 dec '12 12:14

Franse gevechtseenheden weg uit Afghanistan

EPA
EPA

KABUL (ANP) - De laatste Franse gevechtsmilitairen zijn zaterdag uit Afghanistan vertrokken. Ongeveer 200 manschappen van het 25e Belfort infanterieregiment verlieten rond 11.00 uur (Nederlandse tijd) het land vanaf de luchthaven van Kabul. Zij hebben toezicht gehouden op het versnelde vertrek van de Franse gevechtseenheden uit het land.

Frankrijk sloot zijn gevechtsmissie vorige maand af. Toen vertrokken 400 militairen uit de provincie Kapisa ten noordoosten van Kabul.

De ongeveer 200 militairen reizen naar Cyprus, waar zij waarschijnlijk 3 dagen blijven voordat zij naar Frankrijk gaan. In Afghanistan blijven nog ongeveer 1500 militairen, voornamelijk in Kabul. Zij zijn verantwoordelijk voor de repatriëring van het materieel en het trainen van Afghaanse militairen.

Frankrijk sloot zich eind 2001 aan bij de coalitie die toen net onder de leiding van de NAVO was gekomen. Vlak daarvoor hadden de Amerikanen tijdens de operatie Enduring Freedom de regering van de extremistische Taliban ten val gebracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen