ANP2 mei '12 17:20

Maastricht wil coffeeshop Easy Going sluiten

ANP
ANP

MAASTRICHT (ANP) - Burgemeester Onno Hoes van Maastricht wil coffeeshop Easy Going voor een maand sluiten. Bij een controle door de gemeente bleek de coffeeshop net als dinsdag in overtreding, maakte de gemeente Maastricht woensdag bekend.

Bij een controle dinsdag kreeg de coffeeshop al een laatste waarschuwing. Eigenaar Marc Josemans weigerde mee te werken omdat hij naar eigen zeggen de controlerende ambtenaren niet erkende als gezaghebbend toezichthouder, staat in een verklaring van de gemeente.

Josemans mag nog zijn zienswijze indienen tegen de sluiting en zal dat ook doen, maar Hoes liet dinsdag al doorschemeren dat dit weinig kans maakt. Naar verwachting gaat de zaak donderdag of vrijdag dicht.

Bestuursrechter

Josemans heeft aangekondigd dat hij naar de bestuursrechter stapt voor een kort geding tegen de gemeente. In afwachting van het kort geding blijven alle coffeeshops in Maastricht gesloten.

Sinds 1 mei zijn alle coffeeshops in Zeeland, Brabant en Limburg verplicht ledenlijsten aan te leggen. Mensen die niet in Nederland wonen mogen er niet meer binnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen