ANP24 nov '12 03:16

Gouverneur Curaçao neemt afscheid

ANP
ANP

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao heeft Frits Goedgedrag vrijdagavond (lokale tijd) in een televisietoespraak afscheid genomen als gouverneur van Curaçao. Goedgedrag was als gouverneur vertegenwoordiger van koningin Beatrix en tevens hoofd van de lokale regering.

De 61-jarige Goedgedrag vertrekt wegens gezondheidsklachten. Hij wordt al enkele weken vervangen door plaatsvervangend gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede. Goedgedrag was sinds 2002 gouverneur van de Nederlandse Antillen en na de staatkundige herstructurering sinds 2010 gouverneur van Curaçao. Koningin Beatrix zal binnenkort een nieuwe gouverneur benoemen, zo is de verwachting.

Speech

In een persoonlijke afscheidsspeech zei Goedgedrag dat hij zich tijdens zijn werk altijd heeft ingezet ‘om rechtvaardigheid te bevorderen, vrede te brengen, beleefdheid uit te stralen en zorgvuldige discipline te handhaven’. Hij ging niet in op actuele ontwikkelingen.

Curaçao kent grote financiële problemen en werkt sinds de verkiezingen op 19 oktober aan een nieuwe regering. Daarin is naar alle waarschijnlijkheid onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano vertegenwoordigd, die op 19 oktober als winnaar uit de bus kwam. Die partij stelde in de verkiezingscampagne dat Goedgedrag niet onafhankelijk was, te veel luisterde naar de Nederlandse regering en snel moest 'ophoepelen'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen