ANP29 aug '12 11:32

SGP zegt niets over beveiliging lijsttrekker

DEN HAAG (ANP) - De SGP zegt niets over de beveiliging voor lijsttrekker Kees van der Staaij. De autoriteiten besloten dinsdag tot de persoonlijke bewaking nadat Van der Staaij omstreden uitspraken had gedaan over zwangerschap na verkrachting.

Een woordvoerder van de partij wilde woensdag geen mededelingen doen over de beveiligingsmaatregelen. Ook wilde hij niet zeggen of die invloed hebben op de campagne. Op plaatsen waar Van der Staaij dinsdag verscheen, waren politieagenten en andere beveiligers te zien. Zo was bij aankomst bij het tv-programma Knevel & Van den Brink zichtbaar dat de SGP-leider bewaakt werd, terwijl dat niet het geval was bij zijn D66-collega en medegast Alexander Pechtold.

Van der Staaij had dinsdag gezegd dat het een feit is dat de kans dat vrouwen zwanger raken na verkrachting ,,heel klein'' is. Dat leidde tot veel en felle reacties. Ook de SGP is overstelpt met vele honderden reacties. ,,We zijn de tel kwijt'', aldus de zegsman. Veel reacties waren volgens hem negatief en agressief van toon en anderen kwamen neer op verbale aanvallen.

Gerelateerde artikelen