ANP30 apr '12 09:21Aangepast op 30 apr '12 10:03

AEX opent hoger

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is maandag hoger geopend, voortbordurend op de winsten van vorige week. De handel in Amsterdam verloopt zeer rustig in verband met de viering van Koninginnedag. Dinsdag blijft de Amsterdamse beurs gesloten vanwege de Dag van de Arbeid.

De AEX-index stond in het eerste handelsuur 0,2 procent hoger op 311,43 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 517,97 punten. De beurzen in Parijs en Londen noteerden vlak. Frankfurt steeg 0,6 procent, geholpen door sterke resultaten van Adidas.

Vorige week beleefde de AEX 4 dagen van winst op rij. De aandelenmarkten in Europa en de Verenigde Staten trokken zich vooral op aan sterke bedrijfsresultaten en meevallende Amerikaanse macrocijfers.

In de AEX was ING de sterkste stijger met een winst van 1,3 procent. Telecombedrijf KPN ging 0,7 procent omlaag.

Sterk eerste kwartaal

De agenda is deze week beduidend rustiger wat betreft bedrijfsresultaten dan vorige week. In Amsterdam komt TNT Express woensdag met cijfers naar buiten, maar aangezien de overname door het Amerikaanse UPS nagenoeg is beklonken, zullen deze cijfers waarschijnlijk voor weinig koersreactie zorgen. Donderdag komt detacheerder Brunel met een tussentijds handelsbericht en vrijdag volgt luchtvaartconcern Air France-KLM met zijn kwartaalbericht.

In Frankfurt won sportartikelenproducent Adidas 5,3 procent. Het bedrijf is positief gestemd over 2012 na een sterk eerste kwartaal. In Brussel verloor bierbrouwer AB Inbev 2 procent. De autonome groei van de bierverkoop in het afgelopen kwartaal viel beleggers tegen.

Banengroei

De ogen van beleggers zijn deze week vooral gericht op het banenrapport over de maand april uit de Verenigde Staten, dat vrijdag naar buiten komt. In maart nam de banengroei af tot 120.000, de kleinste toename sinds oktober. Woensdag krijgen de beurzen alvast een voorproefje met het banenrapport van loonstrookverwerker ADP.

De euro noteerde maandagochtend 1,3245 dollar, tegen 1,3250 dollar aan het Europese slot op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond onveranderd op 104,93 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen