ANP29 nov '12 07:39

Nikkei hervat opmars

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio wist donderdag de stijgende lijn weer op te pakken. Net als in Europa en New York werd de stemming gesteund door de hoop dat Amerikaanse politici een compromis zullen sluiten en een begrotingscrisis in de Verenigde Staten zal worden voorkomen. De Nikkei eindigde 1 procent hoger op 9400,88 punten.

De Japanse automakers Toyota, Honda en Nissan, die later op de dag de maandelijkse binnenlandse autoverkopen bekend zullen maken, stegen tussen 1,2 en 2,5 procent. De autofabrikanten en andere grote exporteurs profiteerden van een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het Japanse technologieconcern Canon, dat een dag eerder nog ruim 3 procent inleverde, toonde wat herstel en klom 1,1 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,1 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul steeg 1,1 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,6 procent. In China, waar de beurs woensdag op het laagste niveau sinds januari 2009 sloot, won de Shanghai Composite 0,1 procent.

Gerelateerde artikelen