ANP14 feb '12 11:42

Shell en partners investeren Iers gasveld

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Shell en zijn partners Statoil en Vermilion Energy steken tussen nu en 2014 in totaal 800 miljoen dollar (605 miljoen euro) in de afronding van werk aan het Corribgasveld voor de Ierse noordwestkust. Dat zei een woordvoerder van het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern dinsdag.

De Britse zakenkrant Financial Times meldde dat het om een extra investering gaat, maar daarvan is volgens de zegsman geen sprake. ,,Dat het extra is, maak ik nergens uit op, het gaat niet om een budgetoverschrijding of iets dergelijks.'' Shell heeft nooit bekendgemaakt hoeveel geld er gemoeid is met het project.

Het Corribveld werd ontdekt in 1996. Na proefboringen werd in 1998 besloten dat het rendabel zou zijn om gas te winnen uit het veld, maar in de jaren daarna stuitten de plannen voor de aanleg van pijpleidingen en andere infrastructuur op verzet van lokale en milieugroeperingen. Pas in januari vorig jaar oordeelde de lokale overheid positief over de geplande route voor de pijpleiding over land.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen