ANP28 nov '12 16:07

Personeel Van Gansewinkel tegen sociaal plan

EINDHOVEN (AFN) - De vakbonden gaan ervan uit dat het personeel van afvalverwerker Van Gansewinkel het sociaal plan afwijst dat het bedrijf heeft voor honderden mensen die moeten vertrekken. Bestuurder TjeerdOrie van CNV Vakmensen heeft dat woensdag gezegd naar aanleiding van de eerste ledenbijeenkomst in Rotterdam.

Bij Van Gansewinkel verdwijnen tot medio 2013 in totaal 600 banen. Voor 300 werknemers in Nederland en België is gedwongen ontslag nodig. De reorganisatie is nodig vanwege lagere afvalvolumes door de economische crisis. Durfinvesteerders zijn sinds 2007 eigenaar van de Van Gansewinkel Groep. Het bedrijf kampt met een schuld van 1,5 miljard euro.

In Rotterdam stemden de vakbondsleden unaniem tegen het sociaal plan. Als er geen beter bod komt, is de actiebereidheid ook unaniem groot, aldus Orie. Er staan tot begin volgende week nog ledenbijeenkomsten gepland in Arnhem, Hoogeveen, Eindhoven, De Meern en Breda.

De vakbonden zeggen onder meer dat de ontslagvergoeding omhoog moet en mensen vanuit hun baan naar ander werk moeten worden begeleid.

Gerelateerde artikelen