ANP15 jun '12 12:40Aangepast op 15 jun '12 14:28

DNB: afwaardering banken niet verrassend

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) zei vrijdag niet verrast te zijn door de afwaardering van vijf Nederlandse banken door kredietbeoordelaar Moody's. Verder wilde DNB niet inhoudelijk reageren op de afwaardering.

,,Wij kijken voor een beoordeling van de bankensector meer naar de stresstest van de EBA, eind deze maand'', aldus een woordvoerster. Die Europese bankentoezichthouder verhoogt eind juni de vereiste kapitaalratio (de verhouding tussen eigen vermogen en de verplichtingen) tot 9 procent.

Ook ABN Amro en Rabobank lieten vrijdag weten niet verrast te zijn door hun afwaardering. ,,De beslissing is een aanpassing aan de huidige economische situatie'', zei een ABN Amro-woordvoerder. De Rabobank liet weten dat hij ook na dit besluit de hoogste notering van alle Europese banken notering houdt.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën zei na de ministerraad nooit te reageren op besluiten van kredietbeoordelaars. Hij wilde alleen kwijt geen aanleiding te zien om te denken dat de banken in de problemen komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen