ANP9 aug '12 16:52Aangepast op 9 aug '12 17:31

Tweede zege Kittel in Eneco Tour

BERGEN OP ZOOM (ANP) - De Duitse wielrenner Marcel Kittel heeft donderdag de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano de tweede overwinning in de Eneco Tour bezorgd. In de vierde etappe over 213,3 kilometer van Heers naar Bergen op Zoom was hij de snelste in de massasprint. Hij bleef de Belg Jurgen Roelandts en de Italiaan Giacomo Nizzolo voor. Kittel won ook al de eerste etappe.

De Belg Tom Boonen nam de leiding in het algemeen klassement over van zijn landgenoot Jens Keukeleire. Dat dankte Boonen aan een bonificatiesprint onderweg, waarbij hij als tweede doorkwam en daarbij Rabo-renner Lars Boom achter zich hield.

Net als woensdag werd ook donderdag de etappe gekleurd door een lange ontsnapping. Een groep van zes ging al na zo'n 10 kilometer in de aanval, maar de sprintersploegen zorgden er uiteindelijk voor dat in finishplaats Bergen op Zoom om de zege gesprint kon worden.

De Eneco Tour, die tot en met zondag duurt, gaat vrijdag in Hoogerheide van start. De streep is dan getrokken in het Belgische Aalter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen