ANP23 aug '12 12:36

'Ranja was reinigingsmiddel voor vaatwassers'

TILBURG (ANP) - De 'ranja' waar twee meisjes woensdag in een ROC in Tilburg ernstige verwondingen door opliepen was een reinigingsmiddel voor vaatwassers. Dat zegt ROC-directeur Joep Reijven. Volgens Reijven heeft iemand in de keuken van de school het donkergele middel aangezien voor ranja. ,,Het gaat hier om een vergissing'', verklaart de directeur.

De politie onderzoekt de zaak nog en laat weten opzet niet uit te sluiten. Voor de ROC-directeur staat echter vast dat de 16-jarige meisjes het gele reinigingsmiddel hebben gedronken dat er ,,als twee druppels water uitziet als sinaasappelranja''.

Volgens zijn verklaring stond op de vloer van de keuken een jerrycan met het reinigingsmiddel. Dit werd met een schenkkan in de vaatwasser geschonken. Medewerkers hebben woensdag met hetzelfde type schenkkan ranja ingeschonken waardoor de vergissing kon plaatsvinden, aldus de directeur. Reijven is ,,ontzettend geschrokken'' door het voorval. ,,Meteen nadat duidelijk werd dat de meisjes gewond waren hebben we 112 gebeld'', zegt de directeur.

De twee meisjes uit Tilburg en Berkel Enschot liepen door het drinken van het bijtende middel brandwonden en blaren op in mond, keel en mogelijk ook de slokdarm, meldt de politie. De meisjes werden opgenomen op de intensive care. Een van hen ligt daar nog. Een jongen kon nog net op tijd de vloeistof uitspugen. Hij is na behandeling in het ziekenhuis naar huis gestuurd.

Gerelateerde artikelen