ANP5 mrt '12 09:34

Dockwise grijpt naast Ichthys-project

AMSTERDAM (AFN) - Fairstar, een concurrent van Dockwise, heeft twee contracten in de wacht gesleept rond het Ichthys LNG-project in Australië.

De contracten hebben een totale waarde van 56 miljoen dollar en bieden werk aan twee schepen vanaf het tweede kwartaal van 2014. Elk schip zal minimaal een jaar lang onderdelen vervoeren van diverse locaties in Azië naar het project.

Fairstar heeft daarnaast een optie beklonken voor een verlenging van 6 maanden tegen dezelfde tarieven. Volgens SNS Securities komt dat neer op nog eens 28 miljoen euro. ,,Fairstar heeft zich met deze klus duidelijk in de kijker gezet voor de komende jaren. Dat is positief voor Fairstar, maar ook voor andere spelers zoals Dockwise omdat capaciteit een 'issue' zal worden.''

Profiteren

Fairstar, Dockwise en andere maritiem dienstverleners zullen profiteren van projecten die op stapel staan, onder meer het Russische Yamal-project en andere projecten in de Australische Browse- en Wheatstonevelden.

SNS heeft een 'buy'-advies en een koersdoel van 18 euro voor Dockwise, dat maandag om 9.25 uur 0,2 procent hoger stond op 15,65 euro.

Gerelateerde artikelen