ANP28 aug '12 11:02Aangepast op 28 aug '12 13:01

Spanje goedkoper uit met korte leningen

MADRID (AFN) - Spanje is er dinsdag in geslaagd korte leningen te plaatsen tegen rentes die aanzienlijk lager waren dan bij de vorige vergelijkbare veiling.

Spanje haalde 1,7 miljard euro op met een lening voor 3 maanden. De gemiddelde rente op de lening bedroeg 0,95 procent, tegen 2,4 procent bij de vorige veiling. Een lening voor 6 maanden bracht 1,9 miljard euro op, tegen 2 procent rente. Bij de vorige veiling moest Spanje nog 3,7 procent rente bieden over leningen voor een halfjaar.

Bij beide leningen overtrof de vraag het aanbod 2 tot 3 keer. Bij de kortste lening was de belangstelling wat groter dan bij de vorige veiling. De lening voor 6 maanden trok minder beleggers dan de voorgaande keer.

Ook Italië zag de leenkosten dalen ten opzichte van de voorgaande maanden. De Italiaanse staat haalde 3 miljard euro op met een lening voor 2 jaar. De gemiddelde rente kwam uit op 3,1 procent, tegen 4,9 procent bij een veiling in juli. Het rendement op de 2-jaarslening kwam daarmee uit op het laagste peil sinds maart.

Gerelateerde artikelen