ANP9 aug '12 05:45

Vitesse wacht zware opgave

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - In de derde voorronde van de Europa League wacht donderdagavond in ieder geval voor Vitesse een zware opgave. FC Twente en SC Heerenveen beginnen aan hun returns met een geruststellende voorsprong uit de eerste wedstrijd.

Vitesse daarentegen verloor vorige week in Moskou met 0-2 van Anzji Machatsjkala dat gecoacht wordt door Guus Hiddink. Vitesse was de hele wedstrijd de betere ploeg maar erg slordig in de afronding. In de Gelredome is het meespelen van verdediger Frank van der Struijk onzeker.

Twente won in Enschede zijn eerste duel tegen het Tsjechische FC Mlada Boleslav met 2-0. Die score bracht de krachtsverhoudingen maar beperkt tot uiting. Twente was veel sterker maar tot ongenoegen van coach Steve McClaren miste zijn ploeg een groot aantal kansen. McClaren hoopt daarom donderdag in Tsjechië op een vroege treffer om aan alle onzekerheid een einde te maken.

Heerenveen was vorige week met 4-0 te sterk voor Rapid Boekarest. In het warme Boekarest lijkt de ploeg van coach Marco van Basten dan ook niet echt meer in de problemen te kunnen raken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen