ANP21 aug '12 18:28

Eenmalig bate helpt Brill aan meer winst

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Koninklijke Brill heeft de winst in het eerste halfjaar fors zien toenemen dankzij een boekwinst op de verkoop van een aantal tijdschriften. Zonder die eenmalige bate vielen de resultaten evenwel flink lager uit dan een jaar eerder, zo meldde het bedrijf dinsdag.

De verkoop van zeven ,,strategisch minder belangrijke'' bladen aan Taylor & Francis leverde Brill een boekwinst voor belastingen op van 4,7 miljoen euro. Mede daardoor bleef onder de streep ruim 3,6 miljoen euro over, tegen 1 miljoen euro een jaar eerder.

De winst uit voortgezette activiteiten daarentegen daalde, van 731.000 naar 205.000 euro. Ook de winst voor rente en belasting verschrompelde, van 1,2 miljoen naar 285.000 euro. De omzet lag met 11,6 miljoen euro bijna 400.000 euro lager dan in de eerste helft van 2011. Ook afgezien van de verkoop van de zeven genoemde tijdschriften, liepen de verkopen iets achter.

Brill deed geen concrete uitspraken over de rest van het lopende jaar. ,,Vanwege de tegenvallende omzet van gedrukte boeken tot nu toe, kan nog geen concrete verwachting worden uitgesproken over de omzet en het resultaat in de tweede helft van het jaar'', aldus het bedrijf.

Gerelateerde artikelen