ANP15 aug '12 16:35Aangepast op 15 aug '12 16:50

Huizenbouwers VS zien het zonniger in

NEW YORK (AFN) - Het vertrouwen binnen de Amerikaanse woningbouwsector is in ruim 5 jaar niet zo groot geweest als deze maand. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de brancheorganisatie NAHB.

De index die het vertrouwen van aannemers weergeeft, kwam uit op een stand van 37, een stijging ten opzichte van juli met 2 punten. De onverwachte verbetering - economen rekenden op een stabilisatie - kan gezien worden als een nieuw teken van herstel op de zwaar aangeslagen Amerikaanse huizenmarkt.

De graadmeter is daarmee sinds afgelopen zomer met 20 punten gestegen en staat op het hoogste niveau sinds februari 2007. De index is nog wel ver verwijderd van de 50 punten. Dat is het omslagpunt waarbij het aantal optimisten onder de gepolste aannemers het aantal pessimisten overtreft. Dat was voor het laatst het geval in april 2006.

,,Hoewel er nog ruimte is voor verbetering, zijn we al een heel eind gekomen vanaf de bodem van de recessie, en de vooruitzichten beginnen wat op te klaren'', zei NAHB-voorzitter Barry Rutenberg. De crisis op de Amerikaanse woningmarkt begon in 2007 en leidde tot de bankencrisis in 2008 en 2009.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen