ANP21 aug '12 22:43

Ontnuchterende ervaring Gladbach

EPA
EPA

MÖNCHENGLADBACH (ANP) - Borussia Mönchengladbach moet serieus rekening houden met een bescheiden plaats in de Europa League. Na de 1-3 van dinsdagavond voor eigen publiek tegen Dinamo Kiev lijkt de Champions League ver weg. Zeker voor Luuk de Jong was het een ontnuchterende ervaring. Hij scoorde in de slotfase, aan de verkeerde kant.

De start van de Duitsers was overweldigend. Al na 2 minuten schoot Alexander Ring in kansrijke positie naast. Binnen het kwartier had de Finse international wel succes. Na een verre pass van de Venezolaan Juan Arango kapte de aanvallende middenvelder Danilo Silva uit en mikte secuur raak.

Dat was voor Kiev het sein tot meer actie, voor Gladbach tot ogenschijnlijke tevredenheid. De Oekraïense ploeg, die in de vorige ronde Feyenoord uitschakelde, nam het initiatief over en kwam verdiend op gelijk hoogte. Na een onvoldoende weggekopte hoekschop rolde de bal voor de voeten van Taras Michaluk. De aanvoerder van Kiev had alle tijd om aan te leggen en liet de jonge doelman Marc-André ter Stegen kansloos.

Misverstand

Nog voor rust viel ook de 1-2, na een misverstand bij Gladbach op het middenveld. Dat mochten met name De Jong en Granit Xhaka zich aanrekenen. Andrej Jarmolenko, op de rechterflank aangespeeld, profiteerde. Hij knalde in de korte hoek raak, na eerst Alvaro Dominguez met een paar schaarbewegingen te hebben 'uitgeknipt'.

De thuisclub kwam de klap naarmate de tweede helft vorderde nog wel te boven. De aanvalslust en de inzet waren hartverwarmend, maar tot doelrijpe momenten leidden die amper. De Jong kreeg misschien nog het beste kansje. Zijn achterwaartse kopbal ging naast. De voormalig spits van FC Twente besliste het duel ongewild. Hij schoot bij een vrije trap van Dinamo zijn defensie te hulp en werkte de bal ongelukkig in eigen doel.

Gerelateerde artikelen