ANP11 mei '12 09:01Aangepast op 11 mei '12 10:02

RBS Nederland schrapt 500 banen

EPA
EPA

AMSTERDAM (AFN) - Royal Bank of Scotland (RBS) gaat 500 van de krap 2000 banen schrappen in Nederland de komende anderhalf jaar. Dat heeft Jan de Ruiter, bestuursvoorzitter van de Nederlandse tak, vrijdag laten weten.

Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. De reden voor de reorganisatie is een teruglopende omzet. De bedrijfsvoering moet efficiënter waardoor de kosten omlaag kunnen. ,,Een bank moet zich aanpassen aan de economische werkelijkheid'', vindt De Ruiter.

Ongeveer de helft van de banen die worden geschrapt zijn tijdelijke contracten. Het gaat volgens De Ruiter voornamelijk om administratieve en ondersteunende functies. Het personeel is afgelopen woensdag al ingelicht.

Britse staat

RBS kwam tijdens de kredietcrisis in 2008 voor 83 procent in handen van de Britse staat na een reddingsoperatie met miljarden belastinggeld. De Britse bank bouwde de Nederlandse activiteiten al eerder af. In maart werd bekend dat ABN Amro een deel van de zakenbankactiviteiten overneemt van RBS. Bij die onderdelen werkten 70 mensen.

Sandra Hendriks, bestuurder bij CNV Dienstenbond, spreekt van een grote klap voor het personeel en wil duidelijkheid van RBS over de toekomst in Nederland. ,,De slogan van RBS is 'here to stay', daar plaatsen wij nu wel kanttekeningen bij'', aldus Hendriks.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen