ANP14 mrt '12 10:00

Overzicht busongelukken met Nederlanders

SIERRE (ANP) - Door een ongeluk met een Belgische bus in Zwitserland zijn zeker 28 mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn 22 kinderen. In de bus zaten negen Nederlandse leerlingen van een basisschool in het Belgische Lommel. Het is onduidelijk hoe zij er aan toe zijn. Hieronder een overzicht van de ernstigste busongelukken met Nederlanders sinds 2000.

Maart 2012: Een Belgische bus met scholieren verongelukt in een tunnel in Zwitserland. Er vallen zeker 28 doden. Onder de passagiers zijn tien Nederlandse kinderen. Hun lot is onbekend.

Augustus 2010: Een Nederlandse bus van Eurolines raakt van de weg nabij het Franse Valenciennes. Eén persoon overleeft het ongeval niet, meer dan 20 mensen raken gewond, van wie zeven ernstig.

Juli 2009: Een bus met Nederlandse toeristen, onder wie een aantal verstandelijk gehandicapten, verongelukt ten noorden van Barcelona. Zes Nederlanders komen om het leven, tientallen mensen raken gewond. De chauffeur nam met te hoge snelheid een bocht, waardoor de bus van de weg raakte en kantelde.

Maart 2005: Op het Canarische eiland Gran Canaria raakt bij slecht weer een bus met 33 Nederlandse toeristen van de weg. Daarbij raken 28 mensen gewond. Twee Nederlandse vrouwen gaan met een traumahelikopter naar een ziekenhuis en komen om wanneer die een hoogspanningskabel raakt en neerstort.

Juni 2002: Bij de Duitse plaats Manching verongelukt een bus met 49 Nederlanders op weg naar Oostenrijk. Een vrouw komt direct om het leven, twee andere Nederlanders overlijden later in ziekenhuizen. In totaal raken 39 mensen gewond.

Maart 2002: Zeven mensen komen om en 27 mensen raken gewond door een ongeval bij de Franse stad Metz, waarbij een Nederlandse touringcar en een Italiaanse vrachtwagen betrokken zijn.

Augustus 2000: Bij de Franse plaats Valence komen vier Nederlandse buspassagiers om en raken 26 reizigers gewond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen