ANP29 okt '12 06:42Aangepast op 29 okt '12 08:00

Honda snijdt in verwachtingen

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - Honda heeft de winstverwachting voor 2012 met circa een vijfde naar beneden toe bijgesteld. De verkopen van het concern in China staan onder druk door de opgelopen politieke spanningen tussen China en Japan. Daardoor zijn Japanse producten uit de gratie in de grootste automarkt van het Verre Oosten.

Marktkenners voorzien nu dat grotere partijen als Nissan en Toyota hun verwachtingen waarschijnlijk ook gaan bijstellen. Zij maken hun kwartaalresultaten volgende week bekend.

Honda rekent nu voor 2012 op een winst van 375 miljard yen (ruim 3,6 miljard euro), tegen een eerdere verwachting van 470 miljard yen. In de periode juli tot en met september werd een winst in de boeken gezet van 82,2 miljard yen, zo meldde het bedrijf maandag.

Stijging

Het resultaat in het derde kwartaal betekent een stijging van ruim 36 procent ten opzichte van een jaar eerder. Maar analisten rekenden vooraf in doorsnee op een winst van 107,2 miljard yen.

Honda publiceerde de cijfers overigens drie uur eerder dan de bedoeling. Het zette de resultaten per ongeluk op zijn website, verwijderde ze, maar kreeg daarna van beursbedrijf Tokyo Stock Exchange de opdracht om ermee naar buiten te treden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen