ANP25 jan '12 20:26Aangepast op 25 jan '12 23:02

Arnhem staat stil bij dood 15-jarig meisje

ARNHEM (ANP) - Het Arnhemse meisje van 15 jaar dat vorige week overleed aan de gevolgen van een steekpartij, is woensdagavond herdacht met een stille tocht door het centrum van Arnhem. Ruim 1000 mensen liepen mee in de stoet die onder meer langs het ouderlijk huis van het slachtoffer voerde.

Een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel wordt ervan verdacht het meisje en haar vader voor hun woning aan de Stadhoudersstraat te hebben neergestoken. Dat gebeurde op 14 januari. Enkele dagen later bezweek de jonge Arnhemse aan haar verwondingen.

De politie hield woensdag een 16-jarig meisje uit Arnhem aan. Zij was een van de beste vriendinnen van het slachtoffer. Ze zaten samen op het Lorentz Lyceum in hun woonplaats. De 16-jarige is bovendien de vriendin van de jongen van 17 jaar uit Rotterdam, die eveneens is aangehouden. Ze waren een stelletje, aldus een woordvoerder van de politie. De 17-jarige Rotterdammer kende op zijn beurt weer de verdachte jongen uit Capelle aan den IJssel.

Belangrijke spelers

De politie denkt ,,de belangrijke spelers'' in het drama nu aangehouden te hebben. Het 16-jarige meisje moet deze week voor de rechter-commissaris in Arnhem verschijnen. De twee jongens zijn daar al geweest en in verzekering gesteld. Volgens de familie van het slachtoffer kenden de twee jongens en de neergestoken Arnhemse elkaar niet.

Na afloop van de stille tocht sprak een woordvoerster namens de familie van het slachtoffer de menigte toe. ,,Wie haalt het in zijn hoofd om helemaal van Rotterdam naar Arnhem te reizen om daar een onbekend, onschuldig, weerloos meisje neer te steken, terwijl haar vader erbij staat?'', vroeg de woordvoerster zich namens de nabestaanden af.

Als volwassenen berecht

De familie liet weten dat minderjarige verdachten als volwassenen moeten worden berecht. ,,Wie zo koelbloedig een dergelijke daad kan plegen, is geen kind meer''.

Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem sprak bij de start. ,,Het is een abrupt einde van het leven van een meisje op de drempel van volwassenheid'', zei Krikke. De vader overleefde de aanval.

Bij het ouderlijk huis legde Krikke witte rozen voor het slachtoffer. Er lagen al veel bloemen in het voortuintje, maar nadat de deelnemers aan de tocht waren langsgetrokken, was er sprake van een bloemenzee.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen