ANP6 sep '12 13:05Aangepast op 6 sep '12 15:12

Duitse spoorwegen zetten alle treinen in

Archiefbeeld treinrails. ANP
Archiefbeeld treinrails. ANP

BERLIJN (AFN) - De Duitse spoorwegen zetten vrijdag alle beschikbare treinen in om passagiers van Lufthansa te vervoeren. De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft voor vrijdag ongeveer 1000 vluchten moeten schrappen, waaronder veel binnenlandse verbindingen, omdat het cabinepersoneel in het hele land gaat staken.

Lufthansa-passagiers kunnen hun vliegtickets laten omzetten in treinkaartjes. Deutsche Bahn verwacht vooral extra passagiers op de verbindingen Frankfurt-München, Frankfurt-Berlijn en München-Stuttgart.

De tweede vliegmaatschappij van Duitsland, Air Berlin, zet grotere vliegtuigen in op zeker 12 binnenlandse vluchten. Het bedrijf kijkt nog of er op meer vluchten grotere toestellen nodig zijn. Ook overweegt het bedrijf extra vluchten in te plannen.

De grootste autoverhuurder van Duitsland, Sixt, meldde donderdag nog geen extra klanten te hebben door de stakingen. ,,We zijn niet volgeboekt'', aldus een woordvoerder. Het bedrijf verwacht vrijdag ook geen stormloop, mede omdat er op vrijdagen minder zakenlieden op reis gaan dan op andere doordeweekse dagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen