ANP14 mrt '12 18:35

HES Beheer onverminderd optimistisch

ROTTERDAM (ANP) - Logistiek dienstverlener HES Beheer verwacht in 2012 een stijgende omzet en winst, nadat het bedrijf afgelopen jaar al een recordwinst wist te boeken. Dat maakte het overslagbedrijf woensdag bekend.

De nettowinst over 2011 steeg met 11 procent tot 24,3 miljoen euro. Het cijfer komt overeen met de voorlopige cijfers die op 15 februari naar buiten kwamen. De winstgroei is te danken aan de groei in aanvoer, de sterke opslagbehoefte en de effecten van efficiency verbeteringen.

Het besluit in maart 2011 van de Duitse overheid om 7 kerncentrales direct te sluiten, heeft volgens HES Beheer vooral in het laatste kwartaal een positief effect gehad op de doorvoer van kolen via Nederlandse zeehavens.

Kolenaanvoer

De omzetgroei in 2012 zal afkomstig zijn van de Botlek Tank Terminal, die in 2012 een volledig jaar operationeel zal zijn en een lichte toename in de aanvoer van droge bulkgoederen, vooral kolen.

Ook de verwachtingen op de middellange termijn blijven volgens het bedrijf goed, vooral dankzij de veronderstelde groei van de kolenaanvoer en de geplande verdere uitbreiding in de natte bulk.

De geconsolideerde omzet steeg van 75,8 miljoen euro naar 78,1 miljoen euro. HES Beheer stelt een slotdividend voor van 0,76 euro per aandeel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen