ANP11 mrt '11 13:58Aangepast op 11 mrt '11 14:37

KLM past vluchten Tokio aan

Door de aardbeving in Japan heeft KLM het vliegschema naar Tokio aangepast. De vlucht naar Tokio die vrijdag zou vertrekken is geannuleerd en ook de vlucht van zaterdag is geschrapt. Een toestel dat donderdag was vertrokken naar de internationale luchthaven Narita in Tokio is uitgeweken naar een nabijgelegen vliegveld en is daar veilig geland.

SCHIPHOL (AFN) - Door de aardbeving in Japan heeft KLM het vliegschema naar Tokio aangepast. De vlucht naar Tokio die vrijdagmiddag zou vertrekken is geannuleerd. De vluchten van vrijdagavond en zaterdag zullen afhankelijk van de situatie in het Aziatische land doorgaan, zo liet een woordvoerster van KLM vrijdag weten.

Een toestel dat donderdag was vertrokken naar de internationale luchthaven Narita in Tokio is uitgeweken naar een nabijgelegen vliegveld en is daar veilig geland. Dat toestel vliegt in ieder geval vrijdag niet terug naar Nederland.

Er was al een vliegtuig vanuit Japan onderweg naar Nederland voordat de aardbeving plaatsvond. Dit toestel zal vrijdagmiddag landen op Schiphol.

Tokio

KLM vliegt tien keer per week op Tokio. Op donderdag, vrijdag en zaterdag vertrekken er twee vluchten naar de Japanse hoofdstad.

Daarnaast vliegt KLM dagelijks naar het Japanse Osaka. Deze vluchten zijn tot op heden niet aangepast, aldus een zegsvrouw.

Autoriteiten hadden de luchthaven Narita na de aardschok gesloten. In de loop van de dag is een deel van het vliegveld weer in bedrijf genomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen