ANP11 mrt '11 08:44Aangepast op 11 mrt '11 13:47

Dodental door beving en tsunami loopt op

Door de aardbeving en de daaropvolgende tsunami in Japan zijn zeker 26 mensen omgekomen. Dat meldden lokale media vrijdag.

TOKIO (ANP) - Door de aardbeving en de daaropvolgende tsunami in het noordoosten van Japan zijn zeker 59 mensen omgekomen. Ook raakten veel mensen gewond. Tientallen mensen worden vermist. Dat meldde het persbureau Kyodo vrijdag. Gevreesd wordt dat het dodental nog veel verder oploopt.

Onder de slachtoffers zijn drie mensen in en rond de hoofdstad Tokio. Een 67-jarige man raakte bedolven toen een muur instortte en een oudere vrouw stierf toen een dak naar beneden kwam.

In de prefectuur Ibaraki, ten noordoosten van Tokio, kwamen drie mensen om doordat hun huizen het begaven. In de prefectuur Iwate, nabij het epicentrum van de beving, zijn voor zover nu bekend 26 mensen overleden.

De officiële instantie die het aantal slachtoffers van natuurrampen bijhoudt, kon nog geen cijfers geven. ,,De schade is zo enorm dat het veel tijd zal kosten om informatie te verzamelen'', aldus een woordvoerder.

Gerelateerde artikelen