ANP30 nov '12 17:09

De Boer en Advocaat kiezen de aanval

EINDHOVEN (ANP) - Als Frank de Boer en Dick Advocaat woord houden, wordt het zaterdag in de Amsterdam ArenA een boeiende confrontatie tussen Ajax en PSV. Beide trainers kondigden vrijdag aan van eigen kracht uit te gaan. Geen aanpassingen aan de tegenstander, gewoon doen waar we goed in zijn, zo was de boodschap van zowel De Boer als Advocaat. ,,Ik verwacht dan ook een heel leuke wedstrijd'', zei de gelouterde coach van PSV vrijdag.

Vorig seizoen, eind maart, ging PSV aan angst ten onder in Amsterdam. De ploeg uit Eindhoven, toen onder leiding van interim-hoofdtrainer Phillip Cocu, beperkte zich vooral tot verdedigen en gokte op de counter. Dat pakte verkeerd uit. Ajax trok de overwinning naar zich toe en was daarmee helemaal terug in de race die uiteindelijk leidde tot de 31e landstitel. Nu treffen de clubs met de grootste prijzenkasten van Nederland elkaar in een heel andere fase van het seizoen.

,,Het wordt heel interessant, maar niet cruciaal'', zei Advocaat, die zijn ploeg keer op keer voorhoudt dat de prijzen pas aan het eind van het seizoen worden verdeeld. Na 14 duels gaat PSV aan kop van de eredivisie, Ajax kijkt tegen een achterstand van 6 punten aan. ,,Na zaterdag kan dat 3, 6 of 9 punten zijn. Met name tussen 3 en 9 punten zit natuurlijk een enorm verschil'', benadrukte De Boer.

Domineren

Met Advocaat heeft PSV dit jaar een trainer op de bank zitten die altijd voor de winst gaat, of het nu thuis of uit is. Zo ook zaterdag in de ArenA, waar de ploeg uit Eindhoven al bijna 5 jaar niet heeft gewonnen in competitieverband. ,,Ajax - PSV is altijd een topwedstrijd, als voetballer wil je deze wedstrijden spelen. Ik hoef ze dan ook echt niet op scherp te zetten. Wij spelen uit hetzelfde als thuis. We gaan dan ook gewoon van onze eigen kracht uit en dat doet Ajax ook. Frank de Boer is een trainer die altijd op de aanval speelt, dat verwacht ik dus zaterdag ook.''

Die woorden werden in Amsterdam onderstreept door De Boer. ,,We stappen niet snel van onze filosofie af. Zeker in de ArenA willen we domineren, ook tegen PSV. We moeten gewoon ons eigen spel spelen.'' Aangezien De Boer nog altijd niet kan beschikken over zijn spitsen Kolbeinn Sigthórsson en Ryan Babel, lijkt Danny Hoesen net als vorige week tegen Roda JC in de punt van de aanval te beginnen. ,,Ik durf het wel aan met hem tegen PSV.'' Advocaat heeft lichte twijfels over Mark van Bommel en Dries Mertens, maar zij kunnen naar verwachting gewoon beginnen.

Gerelateerde artikelen