ANP16 feb '12 13:43

'Athene mist doelstelling schuldreductie'

BRUSSEL (AFN) - Griekenland zal niet kunnen voldoen aan de beoogde reductie van de Griekse staatsschuld tot 120 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2020. De schuld zal hooguit dalen tot 129 procent van het bbp. Dat zeiden regeringsbronnen in Brussel donderdag tegen het Franse persbureau AFP.

Volgens de ingewijden tonen rapporten die de Europese ministers van Financiën hebben ontvangen, aan dat met de huidige ingrepen de Griekse schuld niet de beoogde 120 procent van het bbp zal bereiken. Die schuldreductie is een voorwaarde voor extra steun aan het noodlijdende land van de EU en het IMF. Overschrijding van de doelstelling kan dan ook een obstakel vormen voor nieuwe hulp aan Athene.

De minister van Financiën van Luxemburg, Luc Frieden, zei donderdag dat de Grieken moeten kiezen tussen economische hervormingen of het verlaten van de eurozone. Volgens de minister zijn lidstaten vrij om de eurozone te verlaten. Zonder hervormingen plaatst een lidstaat zichzelf buiten de muntunie, voegde hij eraan toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen