ANP10 aug '12 15:56

Optimistisch VDL ziet omzet en winst dalen

ANP
ANP

EINDHOVEN (AFN) - VDL Groep, producent van onder meer bussen en onderdelen voor de auto-industrie, heeft de omzet en de winst in het eerste halfjaar zien dalen ten opzichte van het voorgaande jaar. De vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn echter goed. Dat meldde het bedrijf, dat vorige maand een principeovereenkomst sloot over de aankoop van Nedcar, vrijdag.

VDL boekte in de eerste helft van 2012 een omzet van 851 miljoen euro. Dat was 5 procent minder dan in de eerste helft van 2011. Het resultaat na belastingen daalde met bijna 9 miljoen euro tot 33,6 miljoen euro.

De orderportefeuille was met 619 miljoen euro eind juni 12 miljoen euro groter dan aan het eind van 2011. Daardoor verwacht het bedrijf in de tweede helft van het jaar weer groei. VDL denkt dat de omzet dit jaar licht hoger uitkomt dan in 2011 en dat de winst uiteindelijk vergelijkbaar zal zijn met die van vorig jaar.

Verliesgevend

De omzet daalde afgelopen halfjaar zowel bij de divisie Toeleveringen, die zich onder meer bezighoudt met metaalbewerking, als bij de productie van bussen. Die laatste tak was in het eerste halfjaar verliesgevend. De omzet van de divisie Eindproducten, waar onder meer auto-onderdelen, warmte- en koelsystemen, installaties voor de olie-industrie en zonnebanken worden gemaakt, nam met bijna een kwart toe.

Mitsubishi en VDL sloten begin juli een akkoord over de verkoop van de fabriek van Nedcar in Born aan VDL voor het symbolische bedrag van 1 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen