ANP15 nov '12 18:35

Batenburg Techniek geeft winstwaarschuwing

ROTTERDAM (AFN) - Tecnisch dienstverlener Batenburg Techniek heeft zijn winstprognose voor dit jaar verlaagd in verband met de verslechterende marktomstandigheden. Het bedrijf rekent nu op een nettowinst tot circa 2 miljoen euro, tegen 3 miljoen euro in 2011, zo meldde het donderdag. Na de eerste jaarhelft voorspelde het nog een winst tussen de 2,5 en 3 miljoen euro.

In het derde kwartaal is in belangrijke afzetmarkten van de handelsdivisie het sentiment omgeslagen. Bij de installatietak werden de prestaties beïnvloed door een wisselende bezetting. De nieuwe prognose is ,,in het licht van de economische situatie'' met de nodige onzekerheden omgeven, aldus het bedrijf.

Batenburg behaalde in de eerste drie kwartalen van dit jaar ongeveer 5 procent meer omzet dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. De nettowinst in die periode bleef echter fors achter bij vorig jaar. Begin 2011 profiteerde het bedrijf nog van goede marktomstandigheden.

Vooral in de utiliteitsbouw gaan de zaken moeizaam. De daarin actieve installatiebedrijven hebben last van onder meer een lager aanbod en slechte prijsvorming. Bij de handelstak ontwikkelen omzet en resultaat zich positief. Wel ziet Batenburg het marktsentiment sinds medio september verslechteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen