ANP16 okt '12 14:58

'Wall Street begint hoger'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen dinsdag waarschijnlijk met winsten beginnen. Beleggers verwerken een stroom aan kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven als Coca-Cola, Johnson & Johnsonen Goldman Sachs. Na de slotbel zullen de technologiereuzen IBM en Intel hun resultaten naar buiten brengen.

Frisdrankproducent Coca-Cola boekte in het derde kwartaal iets meer omzet en winst dan een jaar eerder. De winst per aandeel van 50 dollarcent viel iets lager uit dan analisten gemiddeld hadden verwacht. Ook de omzet kwam onder de prognoses uit.

De Amerikaanse bank Goldman Sachs deed goede zaken in het derde kwartaal, met name in de handel van zogeheten vastrentende beleggingen zoals obligaties. De op vier na grootste bank van de Verenigde Staten boekte flink meer winst dan verwacht.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar. Het farmacieconcern gaat nu voor heel 2012 uit van een winst per aandeel tussen de 5,05 en 5,10 dollar.

Citigroup verraste beleggers met de aankondiging dat topman Vikram Pandit per direct opstapt bij de bank. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven. Ook operationeel directeur John Havens verlaat het bedrijf. De Amerikaanse bank bracht maandag nog beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten. Het bestuur heeft Michael Corbat verkozen tot opvolger van Pandit.

Inflatie VS

Op macro-economisch gebied bleek dat de inflatie in de VS in september is opgelopen tot 2 procent, van 1,7 procent in augustus. Economen rekenden op een inflatie van 1,9 procent. Een kwartier voor de openingsbelzal nog de industriële productie over september bekend worden gemaakt.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De effectenbeurzen in New York wisten maandag een deel van de verliezen van vorige week goed te maken dankzij meevallendekwartaalcijfers van Citigroup. De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent hoger op 13.424,23 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen