ANP19 dec '12 07:21

Nikkei weer boven 10.000 punten

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio wist woensdag voor het eerst sinds begin april dit jaar weer boven de belangrijke grens van 10.000 punten te eindigen. De rally op de Japanse beurs werd voortgezet door de verwachting dat de Amerikaanse politici een akkoord zullen bereiken over de begroting en de hoop op meer stimuleringsmaatregelen in Japan.

De Nikkei sloot 2,4 procent hoger op 10.160,40 punten. De hoofdindex is in de afgelopen 5 weken ruim 17 procent gestegen.

De stijging in de Japanse hoofdstad werd aangevoerd door de financiële bedrijven na een adviesverhoging van de sector door Deutsche Bank. Ook de exporteurs bleven in de belangstelling door de aanhoudende verzwakking van de Japanse yen. Automaker Toyota klom 3,5 procent. Volgens de Japanse krant Nikkei wil Toyota zijn wereldwijde productie handhaven op het huidige recordniveau van ongeveer 9,9 miljoen voertuigen.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen ook omhoog. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,7 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney won eveneens 0,5 procent. Surfkledingverkoper Billabong zakte 13,3 procent. De handel in het aandeel werd weer hervat na de bekendmaking van een nieuw overnamebod op het bedrijf. Het bod ligt echter lager dan eerdere biedingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen