ANP16 dec '12 23:50Aangepast op 17 dec '12 00:18

Van Barneveld door in WK

EPA
EPA

LONDEN (ANP) - Raymond van Barneveld heeft bijna achteloos de tweede ronde bereikt van het WK darts in Londen. De geroutineerde Hagenaar rekende zeer overtuigend af met de jonge Michael Smith, die in Engeland als een van de grootste talenten geldt. Tegen 'Barney' had hij geen schijn van kans: 3-0.

Hoge verwachtingen

De Nederlander, van wie evenals van Michael van Gerwen veel wordt verwacht in het Alexandra Palace, haalde het formidabele gemiddelde van 108,31 punten per beurt. Van Barneveld komt pas zaterdag weer in actie, tegen Brendan Dolan. Voor aanvang van het toernooi zei hij al dat hij tussen de eerste en tweede ronde terug zou gaan naar huis.

Hij heeft in elk geval ruim de tijd na te genieten van zijn openingsduel. De wereldkampioen van 2007 stond alleen in de eerste set een leg af. Smith raakte zo gefrustreerd dat hij een pijl een keer als een hulpeloze jongleur omhoog gooide in plaats van vooruit richting bord.

Van Barneveld, ijzersterk op de dubbels, revancheerde zich voor zijn verlies in de eerste ronde vorig jaar. ,,Dat was het meest teleurstellende moment in mijn carrière'', gaf hij na afloop toe. ,,Maar het gaf me ook motivatie voor 2012. Het harde werk in de training heeft zich de laatste maand of zo uitbetaald.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen