ANP16 mrt '12 14:14

`Wall Street begint hoger'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen vrijdag naar verwachting licht hoger. De opmars op de Amerikaanse beurzen lijkt zich voort te zetten en de Dow-Jonesindex maakt zich op voor de achtste winstbeurt op rij. Daarnaast wordt gewacht op meer Amerikaanse macrocijfers.

Voorbeurs bleek al dat de inflatie in de Verenigde Staten in februari is gestabiliseerd op 2,9 procent op jaarbasis. Ten opzichte van de voorgaande maand namen de prijzen van consumptiegoederen gemiddeld met 0,4 procent toe. Zowel op jaar- als op maandbasis voldeed de inflatie in februari aan de verwachtingen van economen.

Een kwartier voor opening van de beurs zal nog de Amerikaanse industriële productie over februari worden vrijgegeven. In het eerste halfuur van de handel volgt nog het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Donderdag wisten beurzen in New York de positieve stemming door te zetten. De S&P 500-index brak daarbij voor het eerst sinds juni 2008 door de grens van 1400 punten. De Dow-Jonesindex steeg 0,4 procent tot 13.252 punten en boekte daarmee de zevende winstbeurt op rij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen