ANP25 apr '12 15:09

'Hogere opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen woensdag waarschijnlijk hoger. Sterke kwartaalresultaten van onder meer Apple en Boeing zorgen voor een optimistische stemming. Daarnaast wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

De winsten blijven naar verwachting beperkt door een sterke daling van de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten. De orders namen in maart af met 4,2 procent, terwijl was gerekend op een daling met 1,7 procent.

Het stelsel van Amerikaanse centrale banken laat de rente naar verwachting ongewijzigd. Beleggers zijn echter vooral benieuwd naar de vooruitzichten van de centrale bank voor de economische groei, de werkgelegenheid en de toekomstige rente. Fed-voorzitter Ben Bernanke licht het rentebesluit tijdens een persbijeenkomst toe.

Apple omhoog

Het aandeel Apple noteert ruim 9 procent hoger in de voorbeurshandel. De fabrikant van de iPad, iPhone en iPod, boekte in het afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Apple verkocht in het afgelopen kwartaal wereldwijd 35,1 miljoen iPhones, een stijging van 88 procent op jaarbasis. De verkoop van de iPad ging met 151 procent omhoog tot 11,8 miljoen.

Boeing klimt 2 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse vliegtuigbouwer boekte in het eerste kwartaal fors meer winst dan verwacht en ook de omzet viel hoger uit.

De openingsindicatoren wijzen op een winst van 0,3 procent voor de Dow-Jonesindex. Technologiebeurs Nasdaq opent naar verwachting 2 procent hoger door de forse koerswinst van Apple. Dinsdag gingen de beurzen in New York overwegend omhoog. De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 13.001,56 punten dankzij sterke cijfers van 3M, United Technologies en AT&T.

Gerelateerde artikelen