ANP22 aug '12 19:38

Wall Street in de min

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street stonden woensdag in de min. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Verder kwamen tegenvallende cijfers binnen over de Japanse export, die de zorgen over de internationale economie aanwakkerden.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussenhandel 0,5 procent lager op 13.137 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1408 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3062 punten.

De Fed maakt later op de dag notulen bekend over de laatste rentevergadering. Mogelijk zijn daarin aanwijzingen te vinden dat de Fed eventueel een nieuwe steunmaatregel gaat bekendmaken. Japan zag in juli zijn export in het sterkste tempo afnemen in een halfjaar. De krimp viel bovendien veel sterker uit dan verwacht.

Amerikaanse huizenmarkt

Een redelijk cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt bood enig tegenwicht. De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juli met 2,3 procent gestegen tot 4,47 miljoen op jaarbasis, na een dip een maand eerder. De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning bedroeg 187.300 dollar.

De grootste bouwer van luxewoningen in de VS, Toll Brothers, boekte in het afgelopen kwartaal meer winst en omzet dan verwacht. Het aandeel klom 3 procent.

Dell

Dell zakte 6,4 procent. De Amerikaanse computerfabrikant boekte in het tweede kwartaal minder omzet en winst dan een jaar eerder. Door de verslechterende economische omstandigheden en scherpe concurrentie verdiende het bedrijf minder aan de verkoop van computers. Ook verlaagde Dell de winstverwachting voor het gehele boekjaar.

In de Dow daalde branchegenoot Hewlett-Packard 3,7 procent. Het bedrijf maakt later op de dag cijfers bekend. Andere verliezers waren machinebouwer Caterpillar (min 2,7 procent) en chipfabrikant Intel (min 1,4 procent).

De euro was 1,2469 dollar waard, tegen 1,2463 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 97,01 dollar per vat en Brentolie daalde 0,1 procent.

Gerelateerde artikelen