ANP7 aug '12 22:08

Dure missers kosten Feyenoord de CL-miljoenen

Feyenoord-speler Stefan de Vrij (L) in duel met Dinamo-speler Ognjen Vukojevic (R). ANP
Feyenoord-speler Stefan de Vrij (L) in duel met Dinamo-speler Ognjen Vukojevic (R). ANP

ROTTERDAM (ANP) - De droom van Feyenoord over het bereiken van de lucratieve Champions League is dinsdag uiteen gespat. Het elftal van trainer Ronald Koeman slaagde er in de kolkende Kuip niet in de vorige week opgelopen achterstand tegen Dinamo Kiev (2-1) weg te werken. Feyenoord miste een handvol grote kansen, missers die uiteindelijk zeer kostbaar bleken. Door een treffer diep in blessuretijd van Brown Ideye ging Dinamo Kiev zelfs met de winst aan de haal (0-1).

Feyenoord joeg vanaf de eerste minuut vol passie en vuur op het benodigde doelpunt. Koeman had de aanvallende intenties van de Rotterdammers al onderstreept door met drie spitsen te beginnen. Guyon Fernandez kreeg de voorkeur boven middenvelder Ruud Vormer, de enige wijziging ten opzichte van de heenwedstrijd in Oekraïne. Het flink gerenoveerde elftal van Koeman was de miljoenenploeg uit Kiev de baas in De Kuip, maar verzuimde dat ook tot uitdrukking te brengen op het scorebord.

Al na 5 minuten raakte Ruben Schaken de buitenkant van de paal met een van richting veranderd schot. De rappe vleugelspits dook in de 18e minuut volledig vrij op voor het Oekraïense doel. Schaken kopte de bal uit een voorzet van Daryl Janmaat echter tegen keeper Maksim Koval op, terwijl hij de hoek voor het uitzoeken had. De grootste kans uit de eerste helft kwam even later voort uit een volledig mislukte ingooi van Dinamo Kiev. Sekou Cissé en Guyon Fernandez konden samen zo doorlopen naar Koval, maar oog in oog met de doelman sloeg de twijfel toe bij Cissé die de bal jammerlijk naast schoot.

Veel klasse

Tussen de Rotterdamse aanvalsgolven door liet Dinamo Kiev af en toe zien over veel klasse te beschikken. Zo moest doelman Erwin Mulder redding brengen bij kansen voor Milos Ninkovic en de sterke spits Ideye, maar verder beperkte de Oost-Europese topclub zich vooral tot verdedigen. Feyenoord domineerde, maar liet na zich daar voor te belonen.

Kort na rust ramde Lex Immers de bal, na een prima voorzet van Schaken, keihard tegen Koval aan. Een pegel van Jordy Clasie vloog rakelings langs het Oekraïense doel. De bal wilde er maar niet in, waardoor Feyenoord nu moet gaan strijden voor een plek in de financieel veel minder aantrekkelijke Europa League.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen