ANP1 nov '12 07:40

Verlies loopt op voor Pharming

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft het nettoverlies in de eerste 9 maanden van 2012 zien oplopen tot 24,2 miljoen euro van 13,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat was voornamelijk het gevolg van eenmalige kosten en afschrijvingen van in totaal 10,7 miljoen euro. Dat meldde Pharming donderdag bij de presentatie van de resultaten.

De omzet kwam uit op 2,25 miljoen euro. Inclusief subsidies, bedroegen de inkomsten 2,4 miljoen euro tegen 2,3 miljoen in 2011. De netto uitgaven voor operaties namen af tot 11,6 miljoen euro over de eerste negen maanden van dit jaar tegen 14,2 miljoen euro in 2011.

Topman Sijmen de Vries liet weten dat de eerste 9 maanden van dit jaar voor Pharming een ,,uitdagende'' periode waren, gekenmerkt door ,,voortdurende moeilijke marktomstandigheden''. Volgens De Vries is de lopende herstructurering noodzakelijk voor de toekomst van het bedrijf.

Mijlpaalbetaling

De topman herhaalde tevens dat binnenkort de uitkomsten worden gemeld van fase III van een studie naar het middel Ruconest in de Verenigde Staten. Als de resultaten positief uitvallen, wordt een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar geactiveerd van de Amerikaanse partner Santarus.

Pharming blijft ook kijken naar verdere mogelijkheden voor financiering, meldde het bedrijf. De onderneming maakte in oktober gebruik van de derde tranche van een kredietvoorziening ter waarde van in totaal 10 miljoen euro. Daarbij zijn in oktober circa 87,6 miljoen aandelen uitgegeven, waardoor het totale aantal uitstaande aandelen toenam tot boven de 1 miljard. Met de uitgiftes werd in totaal 2,9 miljoen euro opgehaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen