ANP19 dec '12 15:05Aangepast op 19 dec '12 15:30

Musea in Den Bosch open op 24 mei 2013

DEN BOSCH (ANP) - Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch openen de deuren van de nieuwbouw op 24 mei volgend jaar. Dat lieten beide musea woensdag weten. Aanvankelijk streefden de musea naar een officiële opening op 12-12-12, maar in het voorjaar bleek deze planning al niet haalbaar.

In de afgelopen 2 jaar werd het Noordbrabants Museum ingrijpend gerenoveerd en flink uitgebreid. Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch betrekt een compleet nieuw gebouw in het zogeheten Museumkwartier. De musea gaan op de nieuwe locatie in de historische binnenstad intensief samenwerken. Bezoekers kunnen volgend jaar beide musea bezoeken met één kaartje. De historische gebouwen en nieuwbouw zijn aan elkaar verbonden via een glazen gang om de monumentale binnentuin.

Het Stedelijk Musuem toont hedendaagse beeldende kunst en design en bezit collecties sieraden en keramiek. Het Noordbrabants Museum richt zich op kunst en erfgoed van Noord-Brabant. Voor de komende jaren staan 18 tentoonstellingen op het programma.

Het Museumkwartier is gebouwd met een bijdrage van 29,5 miljoen euro van de provincie en 17,5 miljoen euro van de gemeente. Daarnaast droegen particulieren, fondsen en bedrijven ruim 5 miljoen euro bij aan de inrichting van beide musea. Die is momenteel in volle gang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen