ANP31 aug '12 13:41Aangepast op 31 aug '12 14:10

Oud-bestuurder ABN Amro commissaris bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil Dolf Collee en Ernst Ligthart toevoegen aan zijn raad van commissarissen. Dat maakte de beursgenoteerde voetbalclub uit Amsterdam vrijdag bekend. Collee zat van 2000 tot 2006 in de raad van bestuur van ABN Amro, dat destijds de shirtsponsor was van Ajax.

De voordracht wordt aan de aandeelhouders van Ajax voorgelegd tijdens een algemene vergadering, waarschijnlijk in december. Met de benoeming van Collee en Ligthart is de toezichthoudende raad, die nu nog uit drie personen bestaat, volgens Ajax compleet.

Collee (59) vertrok in 2006 bij ABN Amro. Hij is nu commissaris bij onder meer HEMA. Ligthart (43) is bestuursvoorzitter van Dijkstra Voermans Advocatuur en Notariaat. Daarnaast is hij lid van de tuchtcommissie amateurvoetbal bij de KNVB en actief lid van Ajax. Ligthart is voorgedragen op advies van de ondernemingsraad van Ajax.

Hans Wijers

Medio juni bekrachtigden de aandeelhouders van Ajax al de benoeming van de andere drie leden van de raad van commissarissen. Oud-topman van chemieconcern AkzoNobel Hans Wijers is president-commissaris. De andere leden zijn Leo van Wijk, de vroegere president-directeur van luchtvaartmaatschappij KLM, en voormalig profvoetballer Theo van Duivenbode.

De vorige raad, met daarin onder meer de oud-voetballers Johan Cruijff en Edgar Davids, trad begin dit jaar af na een slepend intern conflict.

Gerelateerde artikelen