ANP12 mrt '12 07:15

Japanse beurs eindigt lager

TOKIO (ANP) - In Tokio is de beurs maandag licht lager gesloten. De Japanse beurs opende eerder op de dag opnieuw de aanval op de 10.000 puntengrens, maar wist de winst niet vast te houden. Een groter dan verwacht Chinees handelstekort drukte de stemming. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,4 procent lager op 9889,86 punten.

China had in februari een tekort op de handelsbalans van 31,5 miljard dollar. Het handelstekort is het grootste in China in minstens 10 jaar tijd. De uitvoer groeide met ruim 18 procent ten opzichte van februari vorig jaar, terwijl de invoer met bijna 40 procent steeg. Volgens sommige economen kunnen de cijfers erop duiden dat de Chinese economie als gevolg van de afzwakkende wereldhandel sneller afkoelt dan voorzien.

De andere beurzen in het Verre Oosten begonnen ook met verliezen aan de nieuwe handelsweek. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,7 procent lager in de middaghandel en in Seoul zakte de Kospi 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent lager onder aanvoering van de bankaandelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen